Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 14η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων






                                                                                                           
Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 14η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων, στο Δημοτικό  Κατάστημα  (Γ. Γεννηματά 2 στο Κιάτο) την 03/06/2015ημέρα  Τετάρτη  και ώρα 20:00, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/10,  για  να συζητήσουμε και αποφασίσουμε στα παρακάτω θέματα:

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


α.α.
                                 Περίληψη θέματος ημερήσιας διάταξης
1.        
Λήψη απόφασης επί της  αριθ. 29/2015 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων με θέμα «Υποβολή Πρότασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων για τον χαρακτήρα του Λιμένα Κιάτου».  
2.        
Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Κελάμη Σωτηρίου στην Δ. Κ. Μοσιά
3.        
Έγκριση της αριθ. 128/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με Θέμα:«Αποδοχή  Χρηματοδότησης  για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών (συγκεκριμένα την  αποζημίωση των μελών των εκλογικών συνεργείων) κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή   των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015
4.        
Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης  με την Περιφερειακή Ενότητα  Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  για  παράλληλη διάθεση ενός(1) Τεχνικού υπάλληλου του Δήμου μας, στην Π.Ε. Κορινθίας με σκοπό την  αποδοτικότερη εκτέλεση των έργων του Π.Δ.Ε και του Τεχν. Προγράμματος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων
5.        
Λήψη απόφασης για την παραχώρηση της χρήσης των αποθηκών  Α.Σ.Ο που βρίσκονται στην οδό Καλογεροπούλου στην Δ. Κ.  Κιάτου, στο  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
6.        
Δωρεάν παραχώρηση μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Σικυωνίων στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων (Δ.Ε.Υ.Α.Σ). 
7.        
Επικαιροποίηση της αριθ. 436/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τροποποίηση της 47/2011 απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου περί Συγκρότησης Τοπ. Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας». 
8.        


Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από την Πρόεδρο της Δ.Ε.Π. για τα προβλήματα και τις ανάγκες των Σχολικών μονάδων Α/θμιας  & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σικυωνίων.
9.        
Οικονομική Ενίσχυση αναξιοπαθούντων  Δημοτών μας  .
10.     
Τροποποίηση της αριθ. 374/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: « Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Σικυωνίων (άρθρο 70 παρ. 1 Ν. 3852/2010). 
11.     
Εντολή Δημοτικού Συμβουλίου για την Ανάρτηση της  Ανασυνταγμένης Πράξης Εφαρμογής της
Π. Ε. Πλατανίων.
12.     
Λήψη απόφασης επί αιτήσεως του αρδευτικού Συλλόγου Μεγ. Βάλτου .
13.     
Σύσταση επιτροπής  προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου:«Αποπεράτωση Κοιν. Καταστήματος Τ.Κ. Μ. Βάλτου», της αρ. 34/2012 μελέτης της Τ. Υ.
14.     
Ανάκληση της αριθ. 147/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα : Σύσταση  επιτροπής  προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου:«Αναβάθμιση περιοχής Πλατανόβρυσης Τ.Κ. Φενεού» και λήψη νέας .
15.     
Προσφυγή στην διαδικασία διαπραγματεύσεων (απ' ευθείας ανάθεση) για την εκτέλεση των εργασιών: «Τακτική συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου Σικυωνίων  για το έτος 2014».
16.     
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Επισκευή τοιχίου Αντιστήριξης στην  Τ. Κ. Σουλίου», της αρ. 29/2014 μελέτης Τ.Υ
17.     
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Επισκευή -Συντήρηση Διόροφου Δημοτικού κτιρίου για την δημιουργία Κέντρου Μελετών Αρχαίας Σικυώνας»,
18.     
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Επισκευή Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου  στην  Τ. Κ. Κλημεντίου».
19.     
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Ανάπλαση Πλατείας Τ.Κ. Κρυονερίου ».
20.     
Χορήγηση άδειας  τοποθέτησης απαγορευτικού σήματος στάσης και στάθμευσης   οχημάτων, έμπροσθεν της εισόδου του Parking της ιδιοκτησίας του κ. Χασούρα  Βλασίου  στην οδό Ιωάννη Πολέμη  αριθ. 4  στο Κιάτο.
21.     
Έγκριση της αριθ. 17/2015 απόφασης της Δ. Κ. Σικυωνίων με θέμα : «Κτιριακές ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου».  
22.     
Έγκριση της  αριθ. 45/2015 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων με θέμα: «Τροποποίηση προϋπολογισμού 2015».  
23.     
Έγκριση της  αριθ. 37/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.
«Η ΜΗΚΩΝΗ»  με θέμα: «Τροποποίηση προϋπολογισμού 2015».  
24.     
Υποβολή αιτήματος για τη λειτουργία του Μουσείου Φενεού .
25.     
Έγκριση Απολογισμού οικ. έτους 2014  της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» (Κλημεντίου Καισαρίου).
26.     
Έγκριση της αριθ. 2/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κατασκήνωσης με
Θέμα: «Υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εργασίας Κοιν, Ασφ. & Πρόνοιας για την έκδοση απόφασης Ανάληψης λειτουργίας της  Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» (Κλημεντίου Καισαρίου) για το έτος 2015.
27.     
Έγκριση της αριθ. 3/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» (Κλημεντίου Καισαρίου) με θέμα: «Σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2015» .
28.     
Έγκριση της αριθ. 4/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» (Κλημεντίου Καισαρίου) με θέμα : «Πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» (Κλημεντίου Καισαρίου) για το έτους 2015 . 
29.     
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2015
30.     
Λήψη απόφασης περί αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας με τίτλο: «Επισκευή συντήρηση κατασκήνωσης Κλημεντίου της αριθ. 11/2015 μελέτης της Τ.Υ. (άρθρο 61του Ν. 3979/2011
31.     
Τροποποίηση προϋπολογισμού & Τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2015.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Προαστιακός: Προσφέρει ζωντανή ενημέρωση για τα δρομολόγιά του

Τοποθετούνται οθόνες για την προβολή ζωντανών πληροφοριών

Προαστιακός: Προσφέρει ζωντανή ενημέρωση για τα δρομολόγιά του
Οι επιβάτες του Προαστιακού μπορούν πλέον να βλέπουν στον υπολογιστή ή το κινητό τους τις ακριβείς ώρες άφιξης των συρμών σε πραγματικό χρόνο. Οι ίδιες πληροφορίες θα προβάλλονται εξάλλου σε οθόνες που εγκαθίστανται σε έξι σταθμούς.

Η υπηρεσία Live Δρομολόγια Προαστιακού δείχνει στον χάρτη τις θέσεις των τρένων σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει στους επιβάτες να επιλέγουν το σταθμό της επιλογής τους και να βλέπουν τα επόμενα δρομολόγια.

Οθόνες για την προβολή ζωντανών πληροφοριών εγκαθίστανται τώρα στους κύριους σταθμούς του Προαστιακού Αθήνας, Κιάτο, Κόρινθο, Α. Λιόσια, ΣΚΑ και Δ. Πλακεντίας.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σαρώνει και στις Κάννες η ταινία της Emy Bulloch «Μινώταυρος» με τον μαθητή από το Κιάτο..!


0



Μια ταινία μικρού μήκους σαρώνει τα βραβεία και τις συμμετοχές στα διεθνή φεστιβάλ, με τελευταία αυτή στο Short Film Corner του 68ου -φετινού- Φεστιβάλ Καννών. Πρωταγωνιστής ο Σωτήρης Λεπεσιώτης, ένας μαθητής από το Κιάτο (Μούλκι). Tην διεύθυνση φωτογραφίας έχει η Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, από το Κιάτο (Μούλκι). Συμπαραγωγός εταιρεία, η “Μεταμόρφωση”, με έδρα το Μούλκι Κορινθίας. 

Ο «Μινώταυρος» της Emy Bulloch
στο Short Film Corner  του 68ου Φεστιβάλ Καννών 2015
Η ταινία της Emy Bulloch «Μινώταυρος» συμμετέχει επίσημα στο φετινό Short Film Corner του 68ου Φεστιβάλ Καννών 2015 (13-24 Μαΐου), την πλατφόρμα που παρουσιάζει κάθε χρόνο μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο.
minotayros
Έχοντας ήδη αποσπάσει σημαντικά Βραβεία -Καλύτερης Ταινίας (Videoart) στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (2014), Καλύτερης ταινίας στο  International Motion Festival,  Λευκωσία (2015), Καλύτερης Ταινίας Φανταστικού Σινεμά στο EURO FILM FESTIVAL 2014 στην Ισπανία, Αrtistic Εxcellence στο Φεστιβάλ San Francisco Film Awards (2015), αλλά και με πολλές συμμετοχές σε Φεστιβάλ παγκοσμίως (Αγγλία, Γερμανία, Ινδία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα κ.λπ.)- ο «Μινώταυρος» ετοιμάζεται να ταξιδέψει μέχρι το Short Film Corner των Καννών.
Ένα ποντίκι αναζητά τα θύματά του μέσα στον Λαβύρινθο με τα απομεινάρια των θυσιασμένων ονείρων. Ο αφηγητής, ένας “Θησέας”, ως άλλος σωτήρας, προσπαθεί να αντισταθεί στα αδιέξοδα. Μέσα από την αλληγορική αφήγηση του μύθου του Μινώταυρου, διαφαίνεται η διαχρονικότητα της ανθρώπινης πάλης για επιβίωση.
«A master narrator gives voice to Minotaur as he describes the heavy price that ancient Athens had to pay: the annual sacrifice of some of its youth, here en-boded by a mouse in the Maze. Ultimately, these kids symbolize the dreams of tomorrow that all of us have already sacrificed.»
 Μετά την επιτυχημένη συνεργασία που είχε πριν δύο χρόνια με την καλλιτεχνική ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», για την παραγωγή της ταινίας «Fairy…tails» (με πρωταγωνίστριες την Έφη Παπαθεοδώρου και την Τάνια Παλαιολόγου, με τη συμμετοχή ηθοποιών της «ΣΙΚΥΩΝΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ» καθώς και κατοίκων του χωριού Κρυονέρι Κορινθίας, όπου πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα), η Emy Bulloch εμπιστεύτηκε και πάλι την «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» -και την Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη,καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας- ως συμπαραγωγό εταιρία, προκειμένου να υλοποιήσει το νέο της καλλιτεχνικό όραμα. Η συνεργασία τους δεν περιορίστηκε στο κομμάτι της συμπαραγωγής, αφού η Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη ανέλαβε την κινηματογράφηση όσων γυρισμάτων έγιναν στην Ελλάδα (τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν στις ΗΠΑ, με καστ αμερικανών ηθοποιών) και ήταν εκείνη που «ανακάλυψε» και πρότεινε για τον δύσκολο –διπλό- ρόλο του Θησέα και του Μινώταυρου, έναν δεκαεξάχρονο μαθητή, τον Σωτήρη Λεπεσιώτη.  
«Μινώταυρος»
Είδος ταινίας:  Video Art, Experimental
σενάριο – σκηνοθεσία:  Emy Bulloch
διεύθυνση φωτογραφίας:  Ντίνα Γιαμπουράνη
μουσική:  Βαγγέλης Παπαγεωργίου
κοστούμια:  Μαρία Καραθάνου
μοντάζ – σπέσιαλ εφέ:  Emy Bulloch
still photos:  Duane Van Horn
Παίζουν:  Σωτήρης ΛεπεσιώτηςΧριστίνα Πέτσα, Electra Bulloch, Eric Plymette, Ashley AuroraPlymette, Peter Jorksen.
Παραγωγή: Ν2Ε2, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.
Διάρκεια: 4’51”
Μικρό τρέιλερ: https://vimeo.com/121891468

ΒΡΑΒΕΙΑ:
  1. Καλύτερης ταινίας (Videoart) στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (4th Athens international digital film festival -AIDFF ), 2014
  2. Καλύτερης ταινίας φανταστικού σινεμά στο EURO FILM FESTIVAL 2014, Ισπανία
  3. Αrtistic Εxcellence στο Φεστιβάλ San Francisco Film Awards, 2015.
  4. Καλύτερης ταινίας στο  International Motion Festival,  Λευκωσία, 2015

Συμμετοχές της ταινίας σε Φεστιβάλ:
68ο Φεστιβάλ Καννών Short Film Corner, 2015
IMA Documentary Film Festival 2014, India
International Motion Festival, 2015 Cyprus
Parachute light Zero Festival 2015, Paris
People of Passion festival, 2015 Melbourne Australia
#TOFF Festival 2015,  U.S.A
Underground Film Festival 2015, Munich Germany
Independent Film Festival Glasgow, 2015
Festival De La Mujer Marialoza –Venezuela, 2015
#TMFF Festival UK, 2015
New York Audience Now Festival, 2015
Access Code Film Festival, 2014 India
Φεστιβάλ Φανταστικού κινηματογράφου, Αθήνα 2014
OMOVIES Film Festival Italy, 2014

Emy Bulloch
Greece – freelance filmmaker
Η Emy Bulloch είναι μια βραβευμένη σκηνοθέτης και art director που έχει εργαστεί σε πολλές θεατρικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά ζει σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και Καλές τέχνες στο Art League Institute της Virginia, και σκηνοθεσία στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Αυτή την εποχή μελετά για το ΜΑ στις θεατρικές σπουδές. Ήρθε νωρίς σε επαφή με τις τεχνικές και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μέσω του 3D animation και των special effects στον κινηματογράφο και άρχισε να πειραματίζεται και να τις χρησιμοποιεί ως μέρος της κινηματογραφικής της γραφής. Στην πορεία της ως ανεξάρτητη art director, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, επιδιώκει να εφαρμόζει αυτές τις εναλλακτικές μορφές έκφρασης, στοχεύοντας σε ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Πρόσφατη Φιλμογραφία
2010, «ELECTRA», Director.
2011, «LUCID DREAMING», Director Editor (Βραβείο μοντάζ στο φεστιβάλ “Directors of today and tomorrow”, Thessaloniki, συμμετοχή στα φεστιβάλ Πάτρας, Νάουσας, Φανταστικού Κινηματογράφου Αθήνας).
2011, «10η Μέρα», Art Director (βραβευμένη ταινία του Βασίλη Μαζωμένου).
2013, «Fairy…tails», Director. (Συμμετοχή στις Νύχτες Πρεμιέρας 2013, στο Φεστιβάλ Πάτμου 2014, AnifestRofaza 2014).
2014, «MINOTAVROS» (MINOTAUR), Director.