Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ SOS εκπέμπουν οι φοίνικες στο Κιάτο

ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ,

SOS εκπέμπουν οι φοίνικες στο Κιάτο που απειλούνται από το κόκκινο σκαθάρι έντομο που ενδημεί στους κορμούς των φοινικοειδών και σταδιακά τους καταστρέφει.
Το 60-70 % από τους φοίνικες έχει καταστραφεί και η εξάπλωση από τους μολυσμένους είναι ραγδαία, τo κάθε σκαθάρι κάνει 200-300 αυγά που εκκολάπτονται μέσα σε 3-5 μέρες και τρέφονται από τα φύλλα και τους χυμούς των δέντρων, ενώ μεταφέρεται από το ένα φοινικόδεντρο στο άλλο ακόμα και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων.
Εάν παρατηρήσουμε σε όλους τους δρόμους στο Κιάτο υπάρχουν μολυσμένοι φοίνικες που εκκολάπτονται χιλιάδες αυγά, εάν τώρα δεν παρθούν τα μέτρα που προβλέπονται από την πολιτεία στους επόμενους μήνες δεν θα υπάρχει φοίνικας στο Κιάτο, και θα έχεις συμβάλει στην καταστροφή και στους γειτονικούς δήμους.

Τι θα κάνουμε εφόσον διαπιστωθεί ότι το φυτό πάσχει, απαιτείται να κοπεί, να πακεταριστεί και να ταφεί άμεσα, έτσι αποτρέπεται κατά 90% η εξάπλωση του φαινομένου. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει εκτός από τον προληπτικό ψεκασμό των δένδρων.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Επαναδιαγράμμιση του λιμανιού από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την επίλυση προβλημάτων του εμπορικού κέντρου, στις 22/10/2013 προσέφερε στον Δήμο την απαραίτητη ποσότητα χρώματος διαγράμμισης οδοστρώματος που χρειάζεται για την επαναδιαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης του λιμανιού του Κιάτου.
Οι λόγοι της ενέργειάς μας αυτής είναι ότι λόγω της παρέλευσης δεκαετιών από την αρχική διαγράμμιση οι γραμμές είναι δυσδιάκριτες με αποτέλεσμα την άναρχη στάθμευση των αυτοκινήτων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημιουργούν τα φορτηγά και οι νταλίκες που αφήνουν παράνομα τα συρόμενα τους επί σειρά μηνών στο λιμάνι και μάλιστα σε θέσεις που είναι μόνο για Ι.Χ. , καταργώντας με τον όγκο τους τη δεύτερη και την Τρίτη σειρά στάθμευσης.
Είναι ανάγκη και πρέπει άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή τους, λόγω των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων, και για την ολοκλήρωση του έργου της επαναδιαγράμμισης ώστε να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και της πόλης.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Σπύρος Σταματόπουλος θα υδροδοτήσει το Κιάτο από τις πηγές της Στυμφαλίας

ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ “ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ”!
Στην τηλεοπτική εκπομπή της Τζένη Σουκαρά “περισκόπιο” στη ΗΛΕΚΤΡΑ μίλησε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος
Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν αυτά που είπε ο εκ Φενεού καταγόμενος δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σικυωνύων ,με πιο ενδιαφέρον αυτό που αφορά την υδροδότηση του Κιάτου.
Ο Σπύρος Σταματόπουλος είπε ότι θα υδροδοτήσει το Κιάτο από τις πηγές της Στυμφαλίας .
Πιστεύουμε ότι και από συζητήσεις που έχει κάνει στο καφενείο του χωριού Στυμφαλία έχει πληροφορηθεί από τους ντόπιους που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από αυτόν ότι θεωρούν με βάσιμα στοιχεία το νερό των πηγών της Δρίζας ακατάλληλο ως πόσιμο νερό.
Και αυτός είναι μάλιστα ο λόγος που ούτε το χωριό της Στυμφαλίας που έχει τις πηγές στην “αυλή του” αλλά ούτε και κανένα άλλο γειτονικό χωριό υδρεύεται από αυτές τις πηγές.
Και για να μην πολυλογούμε κ.Δήμαρχε των Σικυωνίων όλοι εκεί γνωρίζουν και από επιστημονικές αναλύσεις που έχουν γίνει αλλά και από ιδίαν αντίληψη ότι οι πηγές αυτές είναι στο κέντρο ενός οικισμού με καμιά τριανταριά σπίτια ταβέρνες, ξενοδοχεία κ.λ.π που έχουν όλα τους απορροφητικούς βόθρους!
Πρέπει πρώτα να απομονωθούν αυτοί οι βόθροι να γίνει ένας τοπικός βιολογικός καθαρισμός όπου θα καταλήγουν όλα αυτά τα βοθρολύμματα και μετά να συζητήσετε για υδροδότηση από αυτές τις πηγές.
Εκτός αν και εσείς έχετε επιλέξει το σύνθημα “Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλέκος”!
Προσπαθώντας δηλαδή να κάνετε ότι έκανε και ο συνάδελφός σας δήμαρχος Κορινθίων.
Προσέξτε όμως κ.Σταματόπουλε γιατί "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού".
Κι αν ενημερωθούν σωστά οι συμπολίτες σας στο Κιάτο (και θα ενημερωθούν σίγουρα από εμάς)θα έχετε
οδυνηρές για εσάς εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.
Και ως προκαταβολή της ενημέρωσης, σας “αφιερώνουμε” την απάντηση που έδωσε το αρμόδιο Υπουργείου Υγείας στην ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλλια που εξέφραζε τις ανησυχίες του μες το νερό που υδροδοτείται η Κόρινθος. Δηλαδή το ίδιο νερό από τις ίδιες πηγές που θέλετε να δώσετε κι εσείς στο Κιάτο:
«Απαντώντας στην με αρ.5550/26-10-10 ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Κ. Κόλλια, σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού του Δ.Κορίνθου και ειδικότερα της ποιότητας των νερών των Πηγών της Δρίζας Στυμφαλίας, ως προς τον τομέα αρμοδιότητάς μας, όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας γνωρίζουμε τα εξής: Όπως μας ενημέρωσε η Δ/νση Υγείας Ν.Α. Κορίνθου με έγγραφό της, αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας της πραγματοποίησαν επιτόπια υγειονομική έρευνα στην περιοχή των πηγών Δρίζας Στυμφαλίας όπου και διαπίστωσαν τα κάτωθι:» •Οι πηγές της Δρίζας απορρέουν σε μέρος που βρίσκεται εντός οικισμού και πλησίον διέρχεται επαρχιακός δρόμος. Οι κυριότερες ανθρώπινες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή αφορούν κυρίως καλλιέργειες εκτάσεων, λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων, επιχειρήσεων (εστιατόρια, ξενώνες, κλπ) •Η άντληση του νερού για την υδροδότηση της Κορίνθου από τις πηγές γίνεται με φυσική ροή μέσω μικρο-φράγματος (υδραύλακας-κανάλι) σε κλειστή δεξαμενή που εν συνεχεία μέσω κλειστού αγωγού οδηγείται στην πόλη προς κατανάλωση. Ο χώρος πέριξ του σημείου υδροληψίας δεν έχει καμία υγειονομική προφύλαξη (περίφραξη) ώστε να προστατεύεται ανάλογα από την ρίψη απορριμμάτων, την πρόσβαση ανθρώπων και την είσοδο ζώων, ερπετών κ.λ.π. Τα πρανή του σημείου υδρομάστευσης δεν έχουν προστασία από την εισροή ομβρίων υδάτων. •Τα αστικά λύματα του οικισμού διατίθενται στο έδαφος μέσω απορροφητικών βόθρων, οι οποίοι δεν τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, αποτελώντας πιθανό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.Μετά τον επιτόπιο υγειονομικό έλεγχο, η προαναφερόμενη Δ/νση Υγείας της Ν.Α. Κορίνθου απέστειλε σχετικό έγγραφο, προς την υπεύθυνη για την ύδρευση Δ.Ε.Υ.Α.Κ., το οποίο ανέφερε τα αποτελέσματα της αυτοψίας και πρότεινε την εφαρμογή άμεσων μέτρων προστασίας και παρακολούθησης των πηγών, καθώς και την επιβολή προληπτικών μέτρων ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης του νερού, και να εξασφαλισθεί η υγιεινότητα του πόσιμου νερού με απώτερο σκοπό την προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.”

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Οργάνωσης Σικυωνίων

O Κώστας Σκανδαλίδης στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Οργάνωσης Σικυωνίων στο Κιάτο

Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Οργάνωσης Σικυωνίων. Ομιλητής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης. Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 6:00μ.μ. στην αίθουσα «Πιτσαδιώτης» στον Πευκιά Κάτω Διμηνιού.... Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κορινθίας καλεί τα μέλη και τους φίλους της Δ.Ο. Σικυωνίων σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6:00μ.μ. στην αίθουσα «Πιτσαδιώτης» στον Πευκιά Κάτω Διμηνιού. Στη διαδικασία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Βουλευτής της Α Περιφέρειας Αθηνών, Κώστας Σκανδαλίδης. Η Γενική Συνέλευση είναι ανοικτή για όλα τα μέλη και τους φίλους του κινήματός μας.