Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΦΙΣΤΙΚΑΣ

Πάνε σαράντα χρόνια θυμάμαι τον Βαγγέλη τον φιστικά

Εδονείτο ο πεζόδρομος της πόλης μας (Κιάτο Κορινθίας) από τη μουσική της διαλάλησης της πραμάτειάς του, ευωδίαζε η ατμόσφαιρα από τη γλυκιά κασέλα του φιστικά, απ’ όπου αναδύονταν το ρίγος και η χοϊκή φιλοσοφία της όσφρησης. Πάνε σαράντα χρόνια τώρα που, ως μαθητές, δεν χορταίναμε να βλέπουμε τον φιστικά, μέσα στην κατάλευκη μπλούζα του, υπό τη σκιά του λευκού κασκέτου και να τον ακούμε… Ζεστό καβουρντισμένο φιστίκι… Φιστίκι αλμυρό… Και τρέχαμε να προλάβουμε, χειμώνα-καλοκαίρι, να προμηθευτούμε με μία ή δύο δραχμές την πολύτιμη, μοναδική γεύση του, παιδιά κι ενήλικοι, ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, θρησκεύματος, εθνικότητας και λοιπά. Όλους μας ένωνε ο Βαγγέλης ο φιστικάς. Θυμάμαι στα πεύκα κάτω Διμηνιού ένα ροκ γκρουπ που είχε εμφανίσεις καθημερινά ανάμεσα στο τραγούδι Summer Time συμμετείχε και ο Βαγγέλης ο φιστικάς με το στίχο του (ζεστένια φιστίκια και το γκάπ στο κασελάκι του). Τώρα ο φιστικάς στο Κιάτο είναι μηχανοκίνητος ο γιατρός δεν γνωρίζουμε το όνομα του όλοι των φωνάζουν γιατρό.

SKATE PARK ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

Μας έστειλαν με e-mail αυτό το μήνυμα το δημοσιεύουμε όπως το λάβαμε, και φυσικά συμφωνούμε με τα γραφόμενα.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ SKATE PARK ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ...ΕΙΜΑΣΤΕ 5-6 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ BMX ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΙ ΠΟΣΟΙ ΕΔΩ ΤΡΙΓΥΡΩ ΚΑΝΟΥΝ SKATE ... ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ , ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΚΟ...(5-6 ΡΑΜΠΕΣ)ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ , ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ . ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ . ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Υδατοδρόμιο στο λιμάνι Κιάτου ?

Μελέτη για δημιουργία υδατοδρομίου στον δήμο του Κιάτου


Μελέτη για δημιουργία περιφερειακού υδατοδρομίου στον δήμο του Κιάτου πραγματοποίησε η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. και προχώρησε σε συνάντηση με τον Δήμο Σικυωνίων - Κιάτου όπου κατατέθηκε και η πρόταση της εταιρείας.
Στην συζήτηση αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί ο δήμος από το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.
Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι ο στόχος του είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών έτσι ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο.
Ο κ. Ασσαριώτης είπε συγκεκριμένα « το υδροπλάνο θα αλλάξει την δημογραφία του τουρισμού στην Ελλάδα αναπτύσσοντας νέα τουριστικά προϊόντα δίνοντας δυνατότητες στους ξένους επισκέπτες για άμεση μετάβαση σε πολλούς άλλους νησιώτικους προορισμούς».
Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στο λιμάνι όπου υποδείχτηκε πιθανό σημείο πρόσδεσης του υδροπλάνου.

Επίσης συνάντηση μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου και Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, όπου κατατέθηκε η πρόταση της εταιρείας για δημιουργία υδατοδρομίου στον Δήμο Λουτρακίου. Στην συνάντηση εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τους Διευθυντές Ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes S.A. κ. Δημήτρη Μουρίκη και κ. Βαγγέλη Ζαγοράκη και ο δήμος με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Λουτρακίου Κορινθίας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Κορινθίας, κο Κλαδούχο Αντώνιο. Κατατέθηκε η πρόταση από τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη & κ. Δημήτρη Μουρίκη όπου συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση δημιουργίας υδατοδρομίου στην πόλη του Ξυλοκάστρου. Διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση της επένδυσης και υπήρξε δέσμευση για προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβουν γνώση όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής και να απαντηθούν όλα τα ενδεχόμενα ερωτήματα από τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κιάτο Κορινθίας μία 31χρονη Ρομά βρίσκεται πίσω από πέντε διαρρήξεις στην περιοχή

Πρόκειται για μία 31χρονη Ρομά, η οποία βρίσκεται πίσω από πέντε διαρρήξεις στην περιοχή.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία η 31χρονη είχε αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές που η αξία τους αγγίζει τις 21.000 ευρώ
Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2011, είχε διαπράξει τις εξής περιπτώσεις κλοπών:
Την 1-12-2011 το μεσημέρι, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα, δύο φορητούς υπολογιστές και διάφορα χρυσαφικά.
Την 5-12-2011 το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή και διάφορα χρυσαφικά.
Την 5-12-2011 το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα, χρυσαφικά και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.
Την 23-12-2011 το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα και χρυσαφικά.
Την 26-12-2011 το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρυσαφικά.
Από την παραπάνω εγκληματική της δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που αγγίζει τις -21.000- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κρουαζιέρα στον Κορινθιακό παρέµβαση της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

Googlarontas  στο διαδίκτυο έπεσα σε αυτό το site και νομίζω χρειάζεται σχολιασμός και δημοσίευση.

Παρέμβαση για τον τουρισμό κρουαζιέρας στον Κορινθιακό κόλπο έκανε η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή με στόχο την ένταξη της προσπάθειας στους Εθνικούς - Περιφερειακούς πόρους, στην ημερίδα για το Ε.Σ.Π.Α. και την 5η Προγραμματική Περίοδο.

Οι μονοήμερες - διήμερες ιστιοπλοϊκές κρουαζιέρες από Κιάτο ή Λουτράκι, που αφορούν περιορισμένο κοινό
Γ) μονοήμερες ή διήμερες κρουαζιέρες που περιορίζονται σε τοπικούς προορισμούς π.χ. Λουτράκι, Ηραίο, Τριζόνια και λιγότερο Κιάτο, Πάτρα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να περιορίζεται η επίσκεψη σε μια ημέρα και να μην περιλαμβάνει κρουαζιέρα στον Κορινθιακό 7 ημερών (όπως π.χ. είχε προγραμματίσει η easy-κρουαζιέρες του Χατζηιωάννου πριν από χρόνια) με θέμα την αρχαία Ελλάδα. κτλ κτλ.

ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Συνεχίζοντας την αναζήτηση βρίσκω την ναυτική εταιρία που πραγματοποιεί τις εκδρομές και τις ωραίες ομολογώ φωτογραφίες και διαβάζω.

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ, 2-ΗΜΕΡΕΣ, 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας την ομορφιά της Ελληνικής Θάλασσας και των ακτών της με το πιο φυσιολογικό, όμορφο και ασφαλή τρόπο, όπως είναι αυτός πού προσφέρει το ιστιοπλοϊκό σκάφος.
Αυτός είναι και ο λόγος πού σήμερα οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος έχουν μία αυξητική τάση και μάλιστα σε μέρη και θάλασσες πού δεν διαθέτουν την ομορφιά τού τόπου μας.
Ο ασφαλής τρόπος πρόσβασης και προσέγγισης κατά τα άλλα απρόσιτων ακτών, το ψάρεμα, οι καταδύσεις, το κολύμπι η ομορφιά των μοναχικών όρμων και των νησιών μας, οι μοναδικές απόμακρες ακρογιαλιές, τα γραφικά λιμάνια μας συνθέτουν το μωσαϊκό της απόλαυσης πού προσφέρει το ιστιοπλοϊκό σκάφος κατά την διάρκεια των πιο όμορφων και συγχρόνως οικονομικών διακοπών. κτλ κτλ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ
ΠΑΡΑΚΑΤΩ


ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΚΙΑΤΟ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΙΤΕΑ


ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΙΣΘΜΟΣ)


Βρίσκοντας πολύ καλές και τις δυο πρωτοβουλίες και ελπίζοντας να υπάρξουν και άλλες για την προβολή του κορινθιακού κόλπου τις δημοσιεύουμε.